Blog Eigenwijs

 
29 juni 2019 - 13:50. Rinze van der Lei

Heeft muziek invloed op je concentratievermogen?

Geweldig dat we met onze methode ook bijdragen aan de positieve ontwikkeling van kinderen. 
'Als je de muziek fijn vindt, komt er dopamine vrij die bijdraagt aan een geluksgevoel, een blij gevoel omdat je naar je favoriete muziek luistert. Elk muziekgenre kan de concentratie vergroten, of het nou hiphop, hardrock of klassiek is’, stelt Erik Scherder, professor Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en auteur van Singing in the Brain (2017). Hij verwijst naar onderzoek van de Universiteit van Colorado uit 2015, waaruit blijkt dat muzikale ritmes ook delen van het brein positief kunnen beïnvloeden die niet met horen te maken hebben. ‘Naar welke muziek je luistert doet er niet toe, mits die aan twee eisen voldoet: de muziek moet opgaan in de achtergrond, en degene die er naar luistert moet er bekend mee zijn’, aldus Scherder. (bron: Volkskrant 29 juni 2019)

Lees verder
11 juni 2019 - 21:15. Rinze van der Lei

Eigen-wijs digitaal voor 1,5 miljoen kinderen

Dat is natuurlijk ook ons doel en daarom dragen we daar ons muzikale steentje aan bij.
Wist je dat Eigen-wijs Digitaal:
- ook de meest gebruikte methode voor Pabo-studenten is?
- meer dan 120 muzieklessen en 500 liedjes bevat?
- is uitgebreid met danslessen voor alle groepen?
- creativiteitsontwikkeling in alle lessen heeft zodat straks 1,5 miljoen creatieve kinderen Nederland overspoelen?

Lees verder
28 januari 2019 - 19:05. Rinze van der Lei

NOT 2019

De afgelopen week stonden we, samen met Adams Schoolinstrumenten, 5 dagen op de Nationale Onderwijstentoonstelling. Dat was een goed moment om natuurlijk ook samen iets in de markt te zetten: een kant en klaar instrumentenpakket voor scholen die Eigen-wijs Digitaal gebruiken. Adams levert onze gebruikers nu nieuwe frisse kleuren en mooie instrumenten .... eindelijk weer instrumenten op school die het doen! Kijk hier voor meer info.

Lees verder
12 november 2018 - 19:30. Rinze van der Lei

Workshop Boomwhackers in de klas

Zaterdag 3 november presenteerde Mike de leerlijn Boomwhackers in de klas tegelijk met enkele uitgewerkte lesvoorbeelden. Het materiaal is geschreven in opdracht van Meesters in Muziek. het is de bedoeling dat de boomwhackerlessen komend voorjaar in Eigenwijs Digitaal worden geplaatst. Voor de bezoekers van de workshop is Mike's leuke presentatie beschikbaar als pdf-bestand. Klik daarvoor hier.

Lees verder
1 maart 2018 - 12:50. Rinze van der Lei

Langzamere liedjes

Vanuit het S.O. kwam de vraag om iets te doen aan het tempo van de liedjes: voor sommige kinderen gaan veel liedjes te snel. Achter de vocale en instrumentale versies staat een symbooltje wat de snelheid aangeeft. Klik daarop en het tempo is zo’n 10% lager. De toonhoogte blijft gelijk!

Lees verder
«vorige1......6volgende»